SUNDHED

Mængden af vandindtag, der kræves, varierer fra person til person afhængigt af din alder, størrelse, diæt, dit fysiske aktivitets niveau og det land/klima, du opholder dig i.

Den anbefalede mængde for en gennemsnitlig sund person er omtrent:

2 liter eller tommelfingerreglen – 8 glas om dagen.

Den bedste form for vandindtag er flere mindre tåre i løbet af en dag således, at man drikker støt hele dagen; til fordel for at slurke nogle glas på een gang.

Hvis du i øjeblikket ikke indtager nok vand, bør du gradvist øge dit vandindtag ved at tilføje lidt mere hver dag indtil, at du opnår den anbefalede mængde.

Du bør ikke overskride mere en 1/4 liter i timen.

Tørst er en indikation på, at du allerede er dehydreret, derfor bør du øge dit vandindtag, selv når du ikke føler dig tørstig.

Symptomer på mild dehydrering inkluderer; kronisk smerte i sener og muskler, nedre rygsmerter, tør irriteret hud, hovedsmerter og forstoppelse. En nem måde at undersøge, om du drikker nok (forudsat at du ikke er på særlig medicin) er ved at bemærke farven på din urin, som bør være gennemsigtig og svagt gul/strå farvet; jo mørkere farven er, des stærkere er odeuren og des mere dehydreret er du.

“Ingen smag, lugt eller farve, og alligevel det dyrebareste i verden. Vand er forudsætningen for alt liv og udgør 70% af jordens overflade og 55-75% af menneskekroppen.”